top of page
Greet_Mermans_Universeel_sjamanisme.jpg

OVER GREET MERMANS

Greet Mermans ° 1964  - medicijnvrouw & spirituele vroedvrouw

 

Angst is mij niet vreemd. Ondanks de angst, of misschien dankzij de angst, heb ik in mijn leven veel moed getoond. Het heeft moed gevraagd om te studeren en te werken als dierenarts, en op jonge leeftijd naar Ierland te emigreren. Tussen de koeien en de schapen heb ik het wonder van geboorte vele malen mogen ervaren. Ook vandaag ben ik aanwezig bij vele geboorteprocessen. Al zijn het nu mensen die ik begeleid in hun energetische her-geboorte.

Ik was bang toen ik alles achterliet en met de rugzak op wereldreis vertrok. Daar kwam ik mezelf tegen, het grootste geschenk dat ik mezelf heb kunnen geven. Het vroeg moed om opnieuw te gaan studeren om docent dansexpressie te worden, en mezelf vier jaar lang dagelijks weerspiegeld te zien in elke beweging die ik maakte. Het heeft er voor gezorgd dat ik mijn eigen weg kon gaan, vrij en trouw aan mezelf. Om psychotherapeut te worden legde ik mijn hele leven op de rooster en onderzocht ik mijn persoonlijkheid en schaduw. Ook dat vroeg moed.

 

Niets gaat zomaar. Het vraagt moed om veranderingen aan te brengen in je leven. Het vraagt hartsenergie. Op die wereldreis vond ik een boekje met de titel: ‘Feel the fear and do it anyway’. De angst voelen, je bewust worden van je emoties die voortvloeien uit je gedachten, is de eerste stap. Zodra je weet dat je bang bent, kan je kiezen wat je er mee doet. 

Er zijn nog steeds momenten dat ik bang ben, en ook momenten dat ik me erdoor laat verlammen. Wat ik heb geleerd van angst en dagelijks in mijn praktijk zie: als je durft je angsten onder ogen te komen, ze te accepteren en ze mee onder je arm neemt, liggen daarachter de vreugde en de geschenken van écht leven. Feal the fear and do it anyway. Van angst naar liefde. De lange weg van het hoofd naar het hart.

 

Het is mijn grootste vreugde om jou te begeleiden doorheen het geboortekanaal, op je pad van kracht en schoonheid, naar jouw ware bestemming!

 

Mijn diepe dankbaarheid en eerbied gaat uit naar mijn leraren en meesters. Ema’a Drolma Mata ( 2013) bracht me op het pad van Peru en wijdde me in als Medicijnvrouw. Eeuwige dank aan mijn leraren uit het Andesgebergte in de traditie van de Inka, o.a. don Justino Apaza. Door Frank Coppieters werd ik blijvend geïnspireerd en ingewijd in universeel sjamanisme in de lijn van de Hongaarse sjamaan Joska Soós (2008), in Reiki en in advaita. Als kind herinnerde ik mij al de verbinding met de Noord-Amerikaanse Natuurvolkeren, wiens leringen voornamelijk tot mij zijn gekomen in visioenen, in Vision Quest en door Dirk Gekhiere. Het meeste heb ik echter geleerd van mijn 2 inmiddels volwassen kinderen, en in de langdurige relatie met hun vader, mijn geliefde partner.

IMG-20230215-WA0006.jpg

“Follow your Intuïtion

Allow your Guides

The Universe loves you”

(Greet Mermans)

OPLEIDINGEN EN BIJSCHOLINGEN

 

 • 1988: Dr. in de Diergeneeskunde, UGent

 • 1992-1993: wereldreis

 • 1994-1998: Docent Dansexpressie en Internationale Dans, Fontys Dansacademie Tilburg, NL

 • 1999-2002: Bewegingsexpressietherapeut (BET), Fontys Hogeschool Tilburg, NL

 • 2002 tot heden: opleidingen bij Frank Coppieters (sjamanisme in de lijn van Joska Soós, Cursus In Wonderen, Advaita, evolutionair bewustzijn,...)

 • 2004-2013: in de leer bij Ema'a Drolma Mata †, medicijnvrouw, Franse Sjamane

 • 2005- heden: Inwijdingen in de Inka traditie, Juan Nunez Del Prado, Peru

 • 2007-2008: Reiki I en II

 • 2012-heden: therapeutische bijscholingen bij Educatieve Academie Antwerpen: jaartraining familieopstellingen, EMDR, Rouw en verlies

 • 2015: jaartraining Tantra voor koppels bij Yatri

 • 2017: jaartraining Transformational Breathing (TB), Nederland

GreetMermans.jpg
bottom of page