top of page
ODDapr2018%20pers%20groei%20sjamanisme_0

WORKSHOPS IN GROEP

In de groepssessies wordt er een veilig veld gecreëerd waarin jij kan thuiskomen en jouw unieke plaats kan innemen in de cirkel. De begeleiding is zachte en krachtig, steeds vanuit het hart en met de nodige humor. Naast het delen krijgen ook non verbale expressievormen zoals beweging of klank hun plek Op deze avonden, dagen of langere trajecten ontvang je vaak diepgaande en transformerende leringen, die jou dichter brengen bij je levensvreugde, je kracht en ongelimiteerd potentieel.

Hieronder vind je een overzicht van de workshops die steeds terugkomen. De data en praktische informatie vind je terug in de kalender.

Greet_Mermans_de_witte_tent.jpg

De Witte Tent - Jaartraining voor vrouwen

gebaseerd op 'De 13 oorspronkelijke Clanmoeders' van Jamie Sams

 

"Dit zijn de laatste dagen van de Vierde Wereld van Afgescheidenheid. De waarheid van opgeëiste liefde ontstijgt de menselijke illusie van angst. De deur van het Schildpad-ontmoetingshuis staat open voor diegenen die de dertien spaken van transformatie van het Medicijnwiel van de Zusterschap willen verkennen. Als dat is gebeurd, zal de nalatenschap aan vrouwen zijn opgeëist- Leven, Eenheid en Gelijkheid voor Eeuwig."

 

In deze maandelijkse vrouwengroep gaan we samen op weg om het Vrouwelijke Principe verder te onderzoeken:

  • Wat betekent het om vrouw te zijn?

  • Wat zijn mijn kwaliteiten en talenten als vrouw?

  • Hoe kan ik die eren en ontwikkelen?

Het geheelde Zusterschap bestaat erin om onszelf en elkaar te eren in onze specifieke kwaliteiten, en op die manier elkaar te bekrachtigen.

 

Bekijk de kalender voor alle geplande zaterdag of zondagen.

Sjamanistische avonden

 

Een sjamanisatie of sjamanistische reis kan je helpen in deze tijd van snelle verandering. Het is een oeroude heilige en helende methode om ziekte te voorkomen, het natuurlijke afweersysteem van het lichaam te versterken en het lichaam terug in balans te brengen, door een subtiele inwerking op het etherische lichaam en op het fysieke lichaam, op het niveau van de cellen. 

 

Met behulp van stem, trom en andere instrumenten, wordt er een hoger trillingsveld neergezet. Wanneer je jezelf kan toelaten in dit veld te stappen en je er aan over te geven, krijg je toegang tot de helende krachten uit de onzichtbare werelden, die jouw genezingsproces ondersteunen. 

 

Op zijn minst is zo'n reis ontspannend en deugddoend. Maar ook zuiverend, helend en soms diep transformerend op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Er is geen ervaring vereist, alleen de bereidheid om je open te stellen voor het wonder van jouw helingsproces. Ontvang en geniet!!!

Bekijk de kalender voor alle geplande avonden. 

Ook in het OostWestCentum in Antwerpen staan maandelijks op dinsdagavond sjamanistische avonden gepland . Inschrijven  kan via hun site.

Greet_Mermans_sjamanistische_avond.jpg
Greet_Mermans_zweethutceremonies.JPG

Zweethutceremonies

 

De zweethut of aardehut ceremonie is een krachtig ritueel van de oorspronkelijke Noord-Amerikaanse en Keltische traditie, dat ons opnieuw in verbinding brengt met onze kern. 

 

De zweethut is de baarmoeder van Moeder Aarde, een plek om te smelten, te zuiveren, te helen en te transformeren. Door middel van stilte, gebed en zang, komen we weer helemaal thuis in onszelf en in het lichaam. We  geven ons over aan de warmte van het vuur, en we komen weer als herboren te voorschijn. Het thema van de hut wordt van tevoren aangekondigd.

 

Je bent van harte welkom, met of zonder ervaring.

Bekijk de kalender voor alle geplande zweethutceremonies. 

De wijsheid van de Inca 

 

De Inca in Zuid-Amerika, kenden een hoog ontwikkelde samenleving. In verbondenheid met de natuur en met het Al, leefden zij in evenwicht met alle levensvormen, met elkaar, en in hun lichaam. Tot vandaag is deze traditie overgeleverd van generatie op generatie, hoog in het Andes gebergte.

 

In deze tijden hebben we de wijsheid van de natuurvolkeren hard nodig om zowel de balans te kunnen herstellen tussen Hemel en Aarde en alle Levende Wezens, als de balans in onszelf. De smeltende gletchers uit het hooggebergte laten via het water, de meren en de rivieren vandaag hun oeroude en goedbewaarde kennis en wijsheid de wereld instromen. Deze heldere kennis is nu beschikbaar om ons te ondersteunen doorheen het transformatieproces naar de Nieuwe Aarde of het Watermantijdperk.

Greet_Mermans_de_wijsheid_van_de_inca.jpg

In deze workshop leer je zeer eenvoudige energetische oefeningen uit de Inca traditie, die krachtig zijn en gemakkelijk toepasbaar in het dagelijkse leven. Je leert te werken met lichte en zware energie, met de elementen en met het dankbaarheidsritueel. Je leert je energiehuishouding op peil te houden en je eigen frequentie te handhaven in een soms veeleisende leefwereld.

Bekijk de kalender voor alle geplande workshops. 

Greet_Mermans_de_gewonde-genezer.JPG

De gewonde genezer 

 

Het verlangen naar heelheid, naar de hereniging van lichaam en geest is zo oud en zo universeel als de mensheid. De wonden die we hebben opgelopen in onze kindertijd, kunnen we op aards niveau niet genezen. Ook de verhoudingen in het gezin waarin we opgroeiden, kunnen we niet meer veranderen. Dat is iets wat we moeten accepteren en wat hoort bij 'de gewonde genezer'. Waar 'de gewonde genezer' je toe uitdaagt, is om op transpersoonlijk, hemels niveau iets te genezen.

In deze 3 daagse kijken we waar de wonde zit. Soms gaat deze één of meerdere generaties terug. We scheppen vervolgens ruimte  voor acceptatie, om tenslotte op energetisch niveau de genezer in jou te (h)erkennen, en zo je intuïtieve spirituele gaven te ontdekken en te ontwikkelen. De bijdrage die je hierdoor zal leveren aan je omgeving of de samenleving, zal je een diepe vervulling geven.

Bekijk de kalender voor alle geplande workshops. 

Sjamanendrum maken

Voor de sjamaan-genezer is de drum het instrument bij uitstek. Door het drummen en sjamanistisch zingen, kan je je sjamanistische kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen, en in de eerste plaats je eigen emotionele en mentale lichaam in balans brengen. Je hebt er niemand voor nodig! Dat is in deze tijd zeer waardevol.

 

Het maken van een sjamanendrum, waarbij het vel zelf bewerkt wordt, is een boeiend en diepgaand proces waarin je jezelf tegenkomt en leert accepteren wat je bent.

 

Je krijgt een vers vel mee naar huis, en instructies om het te bewerken. Daar heb je een paar weken de tijd voor. Het maken van de drum doen we in 1 dag.

 

Bijdrage: 300 euro

Maximum 5 deelnemers

Bekijk de kalender voor alle geplande workshops. 

Greet_Mermans_sjamanendrum_maken.jpg
Greet_Mermans_familieopstellingen.jpg

Familie- en systeemopstellingen

Familie opstelling of systeem opstelling is een bijzondere werkvorm waarin geheimen en onzichtbare invloeden uit het verleden in de familiegeschiedenis, met liefde en mededogen aan het licht kunnen worden gebracht.

Zelf een opstelling doen brengt jou een hele stap voorwaarts op je pad van persoonlijke ontwikkeling, maar ook in een opstelling staan als representant is erg verrijkend. Het is ook een ideale manier om kennis te maken met deze werkvorm. En je moet helemaal geen ervaring of speciale talenten hebben om deel te nemen…

 

Samen met Kris Jonckheere: gerenommeerd opsteller en lesgever bij Educatieve Academie in Antwerpen

 

Bijdrage als representant: 30 euro

Wil je zelf een opstelling doen: 80 euro. Er is  plaats voor 2 opstellers. Neem dan snel contact op.

Bekijk de kalender voor alle geplande workshops. 

logoGreetmermans_edited.png
"Greet opende een nieuw pad voor mij. Een pad van vrouwelijke wijsheid en kracht, het pad van het Hart. Met veel vertrouwen en liefde blijft ze mij daarin begeleiden."

 

 - Manon Kestens - 
Ik leerde Greet kennen tijdens een sjamanistische avond bij haar. Ik wist niet echt wat ik kon verwachten, was nieuwsgierig, maar had ook een flinke portie achterdocht en scepsis. 
 
Ik zie die avond en wat daarop volgde als het beste cadeau dat ik ooit aan mezelf heb gegeven. Het is moeilijk te omschrijven wat er juist gebeurt tijdens de sjamanistische avonden, workshops of begeleidingssessies bij Greet.
Ik voel bij haar een oprechte bereidheid om aanwezig te zijn bij alles wat er is, respectvol, zonder enig oordeel of verwachtingen. Zij draagt dat over op de mensen met wie ze werkt, niet alleen bij individueel werk, maar ook bij het werken met groepen. Ze toont op verschillende manieren hoe je dat zelf kan opzoeken, wat erg bevrijdend is en bij mezelf heeft geleid tot enorme veranderingen.   

 

 - Elke Campforts - 

In the end, only three things matter:

how much you loved, how gently you lived, and how gracefully you let go of things not meant for you.

               

- Buddha - 

 

bottom of page